Rapper Raw Roets

Op donderdag 3 februari stond er een uitje gepland voor groep 7 en 8. Het was inmiddels al even geleden dat we 'op pad' waren geweest. In de bus konden we dat goed merken, de kinderen waren zo enthousiast, het leek wel of we op schoolreisje gingen…

De rit duurde wat langer dan verwacht en ook de route leek ons wat bijzonder voor te komen. Na overleg met onze jonge, startende chauffeur bleek dat hij ons naar het Spoorwegmuseum ging brengen. Dit verklaarde gelijk de, in onze ogen, bijzondere route. Na ettelijke telefoontjes met 'de baas' en met behulp van de doortastende begeleiding van één van de moeders, heeft de chauffeur ons bij de juiste locatie kunnen brengen.

In hoog tempo zijn wij naar poppodium Ekko gelopen en werden daar hartelijk ontvangen. We waanden ons direct in een kleine disco, lekker donker en de rookmachines gingen aan. Een heuse DJ, met beat box skills, draaide de zaal warm, waarna rapper 'Raw Roets' zich van achteruit de zaal naar het podium begaf. Onze leerlingen moesten even warmdraaien, maar al snel gingen de handen in de lucht en werd er enthousiast meegezongen en gedanst. Gelukkig was er genoeg ruimte om lekker rond te rennen of te chillen, aangezien niet iedere kind dit muziekgenre kon waarderen….

Tussen de liedjes door ging Raw Roots het gesprek aan met de kinderen en de kern van zijn verhaal was 'blijf dromen en maak plannen, ook als je (nog) niet weet hoe je ze kunt realiseren'. Dat motto kunnen wij onderschrijven en kwam ook al naar voren tijdens de voorbereidende les in de klas.

Al met al hebben we een mooi uitstapje gehad en hopen we dit weer vaker te kunnen doen!

8 februari 2022
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?