Nationale voorleesdagen op de Piramide

Op woensdag 26 januari begonnen de Nationale Voorleesdagen met een ontbijtje. Bij ons was het meer een snack, want het gaat natuurlijk om boeken en (voor)lezen.
De kinderen van groep 1 en 2 hebben naar een toneelstukje gekeken van het themaboek 'Maar eerst ving ik een monster' van Tjibbe Veldkamp. Als er zoveel monsters op je slaapkamer zitten dan kan je natuurlijk niet gaan slapen voordat al die monsters gevangen zijn.

In groep 3 en 4 staat het prentenboek 'Duizend-en-één paarse djelleba's' centraal. Voor sommige kinderen heel herkenbaar, zij gaan in de zomer ook vaak op bezoek bij familie in Marokko.

Vanaf groep 5 zijn de kinderen zelf prentenboeken aan het lezen. Want prentenboeken zijn echt niet alleen voor kleuters, ook voor oudere kinderen zijn er prachtige prentenboeken, comics en graphic novels. Fijn als je niet (alleen) van lezen houdt, maar ook graag ergens naar kijkt.
In de bibliotheek is op dit gebied van alles te vinden. Vraag ook gerust om hulp bij het zoeken van een bibliotheekmedewerker!

De kinderen hebben ook nog meegedaan aan 'The Masked Reader'. Iemand is aan het voorlezen, maar wie is het? En kunnen de kinderen ze alle tien raden?
Maar... nog niet verklappen wie je hebt gehoord, nog niet alle klassen hebben geluisterd.

3 februari 2022
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?