Welkom in groep 5

Foto door <a href="https://unsplash.com/@profwicks?utm_source=Marsvaardig&utm_medium=referral&utm_campaign=api-credit">
Ben Wicks</a> op <a href="https://unsplash.com">Unsplash</a>

In groep 5 is iedereen welkom, zijn we blij met onszelf, durven we te zeggen wat we vinden en behandelen we elkaar met respect.

Op maandag en dinsdag geeft juf Marja les. Op woensdag, donderdag en vrijdag staat juf Maaike voor de klas.

We werken aan onze eigen doelen. Deze doelen zijn voor iedereen verschillend en daar helpen we elkaar bij. Zo maken we niet alle opdrachten, maar kies je opdrachten die voor jou belangrijk zijn om te oefenen. Kan je niet kiezen, dan helpt de juf je daar natuurlijk bij.

Wat leren we zoal?

Met rekenen (Wizwijs) werken we aan bijvoorbeed tafels en deeltafels, aan klokrekenen en geldrekenen. Wil je thuis extra oefenen? Kijk dan op de site van tafels-oefenen.nl of onlineklas.nl. Met spelling (Spelling op maat) werken we aan de categorie knabbelen, eend, grijze muizen en mollen. Bij taal (Taal op maat) leren we de persoonsvorm en het onderwerp, woorden die te maken hebben met communicatie en we leren vragen stellen en ook beantwoorden.

De kinderen kunnen hiervoor inloggen bij basispoort.

Voor begrijpend lezen gebruiken we Nieuwsbegrip. Je kunt inloggen op de site om ermee te kunnen oefenen. We oefenen een tekst te voorspellen aan de hand van de titel, kopjes en plaatjes. Ook leren we over verwijswoorden en leren we verder te denken over het onderwerp van de tekst.

Nieuw in groep 5: we leren allemaal een muziekinstrument bespelen. De lessen worden gegeven door de docenten van het kunstkasteel. Dit jaar zitten er in ons orkest klarinettisten, violisten, fluitisten, basgitaristen en gitaristen.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?